logo thumbnail
Lanaken danst 2008
mei 3, 2008
logo thumbnail
Slotavond 2008
juli 3, 2008

Opendeur 2008

logo thumbnail

Traditiegetrouw organiseerden wij ook nu weer onze jaarlijkse, steeds weer drukbezochte opendeur.

Ondanks tal van andere activiteiten, zowel plaatselijk als nationaal, kunnen wij ook dit jaar weer terugblikken op een zeer succesvolle opendeur, waarvoor bij deze nogmaals hartelijk dank aan alle bezoekers voor het welslagen van deze prachtige avond.
Zo kon iedereen er kennis nemen van de werking van onze club, werden er demo’s gebracht van de aangeleerde dansprogramma’s door onze leden en was er een vrij actieve deelname van buitenstaanders aan de dansinitiaties die bij deze gelegenheid telkens aangeboden worden. Tevens hebben we dit jaar weer eens gekozen om ook een wedstrijdkoppel uit te nodigen voor een demonstratie “Latin”, nl. het succesvolle danspaar in het wedstrijdcircuit, Carina & Bernando. Voor ons was dit een geknipte gelegenheid om het grootste misverstand aangaande danslessen te weerleggen nl. dat “leren dansen” te moeilijk zou zijn voor “gewone mensen”. In het dansen dient er nl. een duidelijk onderscheid gemaakt te worden tussen het louter recreatief dansen (party’s en feesten) en anderzijds het wedstrijddansen (danssportcircuit). Wel, dit onderscheid werd middels onze demo’s en de gegeven initiaties dan ook duidelijk getoond, zodoende dat mensen met dit inzicht niet meer zo terughoudend zijn om een danscursus te volgen. Komt daar nog bij dat iedereen de eerste les gratis kan deelnemen, alvorens in te schrijven voor een cursus, en dat de aanwezigen onze ervaren lesgevers en hun luchtige en geduldige aanpak van lesgeven zelf konden beoordelen, was dan voor velen aanleiding om zich toch naar onze stand “Info & Inschrijvingen” te begeven.
Zodoende zijn wij er dan ook weer helemaal klaar voor om het nieuwe dansseizoen als vanouds met volle overgave aan te vatten.
Mocht u om een of andere reden verhinderd zijn geweest op onze opendeur, maar heeft u toch interesse voor een danscursus, aarzel dan niet ons te contacteren, zodat wij u kunnen informeren over de actuele stand van zaken.