logo thumbnail
Opendeur 2009
augustus 3, 2009
logo thumbnail
Opendeur 2010
augustus 3, 2010

Kerstfeest 2009

logo thumbnail

Eén van die evenementen waar er jaarlijks naar uitgekeken wordt bij dansclub Balando is natuurlijk het kerstfeest. En ook dit jaar weer was de opkomst een groot succes. Vooral de aanwezigheid van een grote bende nieuwkomers was een opsteker voor de club in het algemeen. Dit geeft alleen maar vertrouwen in de toekomst !

De decorateurs van dienst hadden zoals elk jaar weer hun werk naar behoren gedaan. Zij hadden onze danszaal omgetoverd in een mooi warm kerstdecor met alles erop en eraan. De mooie kerstversiering met een prachtige kerstboom waaronder de aanwezigen tal van kerstpakjes etaleerden en de feestelijk gedekte tafels de sfeervolle kerstmuziek op de achtergrond en vooral het fijn uitgedoste publiek met lachende gezichten stonden garant voor een prachtige avond.

Na het nuttigen van een lekker huisbereid aperitiefje bij een gezellige babbel, nam iedereen plaats aan de feestdis voor het traditionele kerstgebak met koffie en tal van versnaperingen.

Nadien werd onder impuls van onze DJ van dienst de dansavond op gang getrokken en dit met tal van dansbare Christmas songs zoals de jingle bell rock, Silent night, Last Christmas enz… In tegenstelling tot de andere jaren waar dat onze DJ voor de muzikale omkadering er helemaal alleen voor stond, kon hij dit jaar terug vallen op ons eigenste huisorkest “de oldie krackers”. Voor degenen die het nog niet mochten weten, dit zijn de mensen die het afgelopen jaar voor de geweldige sfeer hebben gezorgd op onze olies avond. En ook nu weer was het “bunk erop”. Vanaf het moment dat de eerste tonen van Jingle Bells uit het keyboard van Jos en de gitaar van Guido weerklonken liep de dansvloer vlot vol. De meesten werden meteen ingepakt door de charme van onze gitarist Guido, die zich meteen terug in z’n nopjes voelde op het podium. De kerstdeuntjes volgden mekaar gezwind op. Bij aanvang van het optreden hadden Jos en Guido ons gewaarschuwd voor hun zangkunsten, maar niemand bleek zich hieraan te storen. De toon was gezet en de sfeer zat er vanaf het begin goed in.

Rond 12 uur was het dan tijd voor de pakjes. Tot éénieders verbazing klonk plotseling een oorverdovend “HO HO HO…” van achter de coulissen en daar verscheen niemand minder dan Santa Claus in z’n slee vooruit getrokken door jawel, Rudolf the red nosed reIndeer. We konden onze eigen ogen niet geloven. Eerst werden er traditioneel een aantal cadeaus van de club uitgeloot onder de aanwezigen en nadien mocht Santa Claus himself de door de aanwezigen meegebrachte kerstpakjes verdelen. Nadat iedereen zijn kerstpakje had kunnen openen en bewonderen en na het afscheid van de kerstman en zijn gevolg werd de avond verder gezet en werd er lustig op los gevierd en gedanst. Het waren vooral de nieuwkomers die volledig uit hun bol gingen en door hun ongebreideld enthousiasme iedereen mee op sleeptouw namen, en dit tot in de vroege uurtjes.

Een kerstfeest om niet gauw te vergeten…, met dank aan al degenen die op één of andere manier hun steentje hiertoe hebben bijgedragen en vooral aan de mensen van het huisorkest, Jos en Guido, die de stuwende kracht vormden rond de vernieuwing van ons kerstfeest.

Een feest niet alleen voor onze leden maar ook door onze leden…