logo thumbnail
Lanaken heeft gedanst
augustus 2, 2009
logo thumbnail
Kerstfeest 2009
december 27, 2009

Opendeur 2009

logo thumbnail

Fantastisch, overweldigend, zo kun je onze opendeur omschrijven. Al meteen bij aanvang van de avond stond het als een paal boven water dat deze avond een waar succes zou worden. De gasten bleven bij bosjes binnenstromen en in geen tijd liep de zaal vol.

Al meteen nadat de eerste dansdeuntjes ingezet werden verdrongen de koppels zich op de dansvloer en werd het duidelijk dat iedereen er meer dan zin in had.

Het programma was ook dit jaar weer een prachtige mix van demo’s, initiaties en optredens, afgewisseld met de mogelijkheid van vrij dansen en dit alles overgoten met een cocktail van moderne en vlotte dansmuziek. Muziek waar een mens blij van wordt.

Tijdens de demo’s lieten onze cursisten zich van hun beste kant zien. Moeiteloos werden de ingestudeerde danspasjes geïllustreerd, wat niet altijd vanzelfsprekend was, aangezien dansen voor publiek natuurlijk ook voor de nodige dosis spanning en zenuwen zorgt.

Zeer speciaal was de demo van de passionele Argentijnse tango en de wat snellere milonga gebracht door Patrizia en Jésus en Trudy en Nico. Tijdens hun optreden werd het muisstil in de zaal. Iedereen genoot met volle teugen van het harmonieuze spel van sensuele bewegingen, een spel van leiden en volgen en dat met een volledige overgave aan de prachtige muziek. Nog een dikke proficiat voor onze beide koppels, dit was TOP!

De initiaties van de Merengue, zumba en quickstep waren een enorm succes. In no way stond de dansvloer vol met nieuwe danskoppels, jong en oud, stuk voor stuk koppels die al meteen door hadden dat dansen bij Balando garant staat voor FUN. Zowel Willy als Mia lieten zien waarom ze zo gewaardeerd zijn als dansleraars, in géén tijd werden de eerste danspasjes aangeleerd en kon iedereen overtuigd worden dat dansen niet moeilijk, maar vooral een leuke ontspannende bezigheid kan zijn. Het is bemoedigend als je nadien bij het vrij dansen een Merengue speelt en dan ziet dat op de dansvloer ook deze koppels verschijnen die nog maar pas een half uurtje geleden de eerste pasjes hebben aangeleerd. Yes, that’s the spirit!

De nieuwe hype “Zumba” mocht natuurlijk niet ontbreken op deze avond. Deze initiatie werd gegeven door onze dol enthousiaste juf Courtney, de dansjuf van de allerkleinsten bij dansclub Balando. Jawel, ook bij Balando wordt er aandacht besteedt aan de jeugd. Elke zaterdagmiddag is de dansvloer helemaal van hen (van 5 jaar tot 18 jaar).

Maar nu even terug naar de Zumba. Zumba is een aerobic op swingende latijns-Amerikaanse muziek. De verschillende Latijns-Amerikaanse dansstijlen als salsa, samba, merengue, hiphop enz.. komen aan bod en doen de heupen swingen. Jong en oud lieten zich dan ook niet onbetuigd. Ik ben er zeker van dat de zumba er weer een aantal liefhebbers heeft bij gekregen, allemaal mensen die door middel van dans en muziek hun conditie op peil willen houden en die dromen van een mooi figuur op zwoele zuiderse stranden…

En dan Le Moment Supreme:
Het optreden van het jonge danskoppel Laura Crol en Tijl De Craene. Belgische vice-kampioenen Youth Latin, zij is 15 en komt uit Mechelen, hij 16 en is van Antwerpen.

Zij lieten ons genieten van enkele wervelende latin dansen. Hun eerste dans namelijk de Samba was meteen een schot in de roos. Hier werd je stil van. Zoveel energie, zoveel gevoel voor ritme, afwerking en inleving, dit was echt spectaculair. Nadien werden we nog getrakteerd op de cha cha cha, de jive, de rumba en als afsluiter de paso doble. Het publiek kon er niet genoeg van krijgen en na wat aandringen, kregen we nog een bisnummer namelijk de sensuele rumba. Wij wensen bij deze dit prachtkoppel nog een glansrijke carrière toe.

Zoals elk jaar weer, wordt aan de aanwezigen een nieuwe Party-Dance aangeleerd. Deze stond dit jaar in het teken van de Merengue. Aangezien Willy momenteel nog herstellende is van een kleine ingreep, kreeg dansjuf Courtney de eer om samen met Mia iedereen de nieuwe pasjes aan te leren. Zij deden dat samen vol overgave en passie, en in geen tijd stond iedereen te dansen alsof ze nog nooit anders in hun leven hadden gedaan.

Bedoeling van deze avond was duidelijk aan de bezoekers laten zien, dat danslessen volgen bij dansclub Balando, uiteindelijk alleen maar FUN is. Recreatief dansen om je straks gezellig te kunnen amuseren op feestjes en party’s. Een plezier voor twee. Wij hebben er alvast opnieuw zin in om er een jaar stevig tegen aan te gaan. En afgaande op de grote belangstelling aan de infodesk, zijn we ervan overtuigd dat we dit ook dit jaar weer samen kunnen doen met een grote groep enthousiaste nieuwkomers.

Alle mensen die dit jaar weer hun steentje hebben bijgedragen om van dit evenement iets moois te maken, bedankt. En zeer zeker ook weer een dikke proficiat aan Willy en Mia voor deze meer dan geslaagde avond. Onze complimenten…

ER ZIJN DANSCLUBS EN ER ZIJN DANSCLUBS

Kom en overtuig U zelf van het verschil.

Indien er nog mensen zijn die dit lezen en die verhinderd waren op onze open deur, aarzel zeker niet om ons te contacteren. Wij verschaffen U met veel plezier de nodige uitleg.

Ik zou zeggen, aarzel niet, wij zijn er klaar voor. Jullie ook?

YES YOU CAN!