logo thumbnail
Slotavond 2009
juni 27, 2009
logo thumbnail
Opendeur 2009
augustus 3, 2009

Lanaken heeft gedanst

logo thumbnail

Zouden de weergoden dan toch niet van dansen houden ? Wij vroegen het ons af, toen we s’morgensvroeg de rolluiken naar omhoog trokken en even niet wisten of dit nu droom of werkelijkheid was. Het kon wel een druilerige zondagmorgen zijn ergens in de herfstmaand oktober. En tot onze grootste schrik bleef het de ganse dag regenen en nog eens regenen. Die joekel van een kaars van Willy, was blijkbaar een schot met losse flodders…. ! Of toch niet ? Rond half vier klaarde de hemel plotseling uit en liet zich uiteindelijk zelfs de zon af en toe zien. Voor velen was dit een hele verademing, want het had er alle schijn van weg dat de tweede editie van “Lanaken Danst”, letterlijk en figuurlijk in het water zou vallen, ook met overdekte dansvloer.

Al snel liep het kerkplein van Lanaken vol met allemaal enthousiaste en goedgehumeurde mensen, met weliswaar de paraplu in de aanslag, maar vooral met veel goesting in de benen, wat nogmaals een bevestiging is van het gezegde “Van dansen word je vrolijk”…

Iets na vieren werd dan het startschot gegeven voor deze tweede editie van Lanaken Danst. Naast het optreden van La Tiempo, de rolstoeldansers en de buikdansers, was er ook een zeer gesmaakt optreden van de jeugd van Balando onder leiding van dansjuf Courtney. Zij kreeg zelfs de allerkleinsten op het podium. Dit belooft…

Om 20.00 uur was het dan de beurt aan onze Willy en Mia. In geen tijd liep de dansvloer vol en werd er op tal van melodieën lustig erop los gedanst. Ook de talrijk opgekomen leden van onze dansclub lieten zich zeker niet onbetuigd. De initiatie van de Social Dance was evenzeer een succes. Willy en Mia lieten zien dat je met enkele eenvoudige danspasjes “aan te leren in enkele minuten” je enorm kunt vermaken. Deze pasjes lenen zich er makkelijk toe om te dansen op foxtrot- als ook op tango-melodieën. Nadien lieten Willy en Mia het publiek genieten van enkele zeer mooie uitvoeringen van zowel de vrolijke Cha-Cha, de sensuele Rumb alsook de opzwepende Samba. Daarna was de dansvloer terug open voor het grote publiek. Op de meest uiteenlopende deuntjes werd er vrolijk gedanst. Het kon de mensen blijkbaar niet deren dat er af en toe nog een spatje regen viel.

De mensen die tot op het einde bleven werden dan nog getrakteerd op een zeer mooie passionele uitvoering van de Argentijnse tango en de Argentijnse wals, gebracht door onze lesgevers Mia en Willy. Rond de dansvloer werd het op dat ogenblik ijzig stil. Mensen zaten vol bewondering te kijken naar dit spektakel. Ook de commentaren achteraf spraken voor zich. Een hele dikke proficiat voor Mia en Willy, wij zijn als leden van dansclub Balando terecht fier op jullie.

Voor de mensen die graag nog wat sfeerbeelden willen opsnuiven van dit evenement, verwijzen wij naar deze website (dit is de website van prevaes.be, doorklikken naar “Links” en dan “Foto’s NOL” aanklikken en dan nog als laatste naar “Lanaken Danst” doorklikken).

De tweede editie van Lanaken danst was ook dit jaar weer een voltreffer. Wij willen dan ook bij deze het gemeentebestuur van Lanaken en alle betrokkenen, maar vooral speciaal het publiek, de leden van onze club die ons ook dit jaar weer volledig steunde en Koen Stouten bedanken voor deze voortreffelijke organisatie. Op ons mogen jullie ook volgend jaar weer rekenen.