logo thumbnail
Oldies night 2009
juni 20, 2009
logo thumbnail
Lanaken heeft gedanst
augustus 2, 2009

Slotavond 2009

logo thumbnail

Als studenten aan het zwoegen zijn met de voorbereiding van hun laatste examens, als iedereen zich stilaan begint op te maken voor een welverdiende vakantie, als de terrasjes s’avonds vol zitten, dan zit er weer een geweldig dansjaar op en dat wordt bij dansclub Balando traditioneel afgesloten met een gezellig feestje.

Om 20.00 uur werden we opgewacht in onze vertrouwde danszaal te Rekem door Mia en Willy die ons verwelkomden met een lekker aperitiefje. Gespreksthema van de avond was natuurlijk de geweldige oldies Night van de week ervoor. Jos en Guido werden dan ook terecht bedolven onder de complimenten. En verder werd er uitgebreid nagepraat over de danservaringen van het afgelopen jaar.

Nadien werden we door Mia en Willy uitgenodigd om aan te schuiven aan een prachtig buffet, dat door zijn mediterraans karakter iedereen meteen in de juiste vakantiestemming bracht. Paella, verschillende soorten pasta’s, vis en vlees, warm en koud, aldus voor ieder wat wils. Natuurlijk hoort hier ook een lekker glaasje wijn bij. En degene die dan nog niet helemaal voldaan waren konden zich nadien nog te goed doen aan een overheerlijk kaasbuffet met een koffie of een ander drankje.

Dan werd het stilaan tijd voor het officiële gedeelte, namelijk de uitreiking van de “Aktes van Bekwaamheid”. Iedereen bleek geslaagd en mocht uit handen van Mia en Willy persoonlijk hun certificaat in ontvangst nemen. Dit certificaat is niet zomaar een papier maar is een stille getuige van een jaar hard werken, een jaar waar dat de eerstejaars begonnen met na enkele weken het idee van “Help waar zijn we nu aan begonnen..!” maar uiteindelijk tevreden mogen terugblikken op een prachtig eindresultaat en het jaar waar dat de anderen telkens iets verder ingewijd werden in de wonderen van de muziek en dans en zichzelf telkens opnieuw verbaasden met het onder de knie krijgen van danspasjes die op het eerste zicht niet te doen leken.

Dit alles is enkel maar kunnen gebeuren onder de deskundige begeleiding, en het oeverloze geduld van onze leraren Willy en Mia. Zij werden dan ook letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet door een dankbaar publiek.

En dan datgene waar het eigenlijk om te doen is in een dansclub, DANSEN…

Tot in de vroege uurtjes kreeg iedereen de gelegenheid om uitvoerig te demonstreren wat men het afgelopen jaar had geleerd. Het was misschien niet de perfectie wat opviel maar wel het tomeloze plezier van koppels die genoten op de dansvloer, het handelsmerk dat van Hobby dansclub Balando net DIE dansclub maakt die het verschil kan maken. Een groep vrienden die één gemeenschappelijke interesse hebben namelijk het dansen en zich vooral amuseren.

…er zijn dansclubs en er zijn dansclubs

Wij hopen dan ook jullie allen bij aanvang van het nieuwe dansseizoen terug te mogen begroeten om er samen stevig tegen aan te gaan.