logo thumbnail
Oudejaar 2008
december 31, 2008
logo thumbnail
Slotavond 2009
juni 27, 2009

Oldies night 2009

logo thumbnail

Elvis leeft !

Degene die hier vandaag nog aan twijfelt, is zeker niet aanwezig geweest op de spetterende Oldies Night van onze dansclub op 20 juni.

Wat een avond !

Meteen bij het betreden van de zaal waanden we ons terug in de tijd van de rock ’n roll, de vetkuiven, de twist en zoveel meer van de jaren 50. Jukeboxen, flipperkasten, Elvis, marilyn Monroe, Rock ’n Roll spullen, vinyl platen en veel meer versierden de zaal. Schitterend, de wat rijpere mannen en vrouwen onder ons werden bij het binnenkomen ondergedompeld in een sfeer die hun meteen deed terug denken aan hun jeugd, hun eerste lief, hun eerste danspasjes en wie weet… wat nog meer ? Ze zagen er plotseling allemaal enkele jaartjes jonger uit….!

Nadat Willy zijn vertrouwde plaats achter de discobar had ingenomen, weerklonken al snel de eerste oldies-deuntjes uit de boxen. Het duurde dan ook echt niet lang meer voordat de dansvloer vol liep. Jive, disco, rock ’n roll, boogie, geen dansgenre werd geschuwd. Zelfs de wat rustigere dansen zoals quick step, cha cha cha en mambo kwamen ruim aan bod. Vervolgens kregen we de kans om te genieten en te dansen op heerlijke muziek die weerklonk uit een echte jukebox van de jaren 50. Dat was voor de echte oldies-fans pas echt een feest.

En dan “le moment suprème”…

Het optreden van onze voice of Rekem… onze eigenste Elvis Presley, voor de vrienden “Guido Presley”. Onder begeleiding van het eenmansorkest met aan de synthesizer Jos. Hun optreden werd meer dan gesmaakt. De meisjes onder ons beklommen het podium smekende om een handtekening. Enkele bekogelden hem rijkelijk met hun ondergoed.

Nota: wat we echter niet begrepen hebben is dat Achiel er steeds als de kippen bij was om na het optreden al dat ondergoed snel terug te verzamelen ? Zou Heidi hier iets mee te maken hebben gehad ?

Schitterend Jos en Guido. De commentaren, ook van onze gasten –niet leden- die talrijk aanwezig waren, was lovend.

By the Way Guido, enkele dames hebben zich al spontaan aangeboden om bij één van jou volgende optredens te fungeren als achtergrondkoortje, is het niet Trudy, Marie Lou, Lisette, Heidi… ?

Verder werden we nog verast door een gastoptreden van Mister ???. Dit was iemand van onze gasten die spontaan en onvoorbereid de micro nam en enkele mooie oldies-songs ten berde bracht. Dit illustreert meteen de gezellige ongedwongen sfeer van die avond !

Een dikke proficiat aan onze inrichters, Guido, Jos, Koen en Willy en aan alle aanwezigen en sympathisanten. Verder ook een woordje van dank aan het personeel en allen die geholpen hebben om van deze avond iets onvergetelijks te maken.

Dit is een avond om niet snel te vergeten en die zeer zeker smaakt naar meer……