logo thumbnail
Kerstfeest 2009
december 27, 2009
logo thumbnail
Kerstfeest 2011
december 3, 2011

Opendeur 2010

logo thumbnail

Als de schoolpoorten terug hun deuren openen en de meeste mensen opnieuw aan het werk zijn en wanneer velen onder ons nog nagenieten van de herinneringen aan een mooie deugddoende vakantie, dan is het moment aangebroken dat traditioneel de dansclubs hun deuren open stellen voor het grote publiek, die er alzo de sfeer kunnen komen opsnuiven en kennis kunnen maken met een geweldig mooie hobby namelijk het DANSEN.

Zo ook organiseerde dansclub BALANDO op zaterdag 04 september traditioneel haar jaarlijkse “OPEN DEUR”. En ja hoor, ook nu weer was het een SCHOT IN DE ROOS !

Ruimschoots voor het aangekondigde tijdstip liep de zaal vol en was het zelfs uitkijken voor nog een vrije stoel. Zowel leden, sympathisanten alsook geïnteresseerden hadden dit jaar weer hun weg gevonden naar de feestzaal van het “OC Kleinveld” te Rekem.

Het werd een fantastische avond. De bedoeling van Willy en Mia, onze zeer gewaardeerde lesgevers en tevens bezielers van dansclub Balando, was om op deze avond het grote publiek te laten zien waar dansclub “BALANDO” eigenlijk voor staat:

Wie zijn deze dansfanaten eigenlijk ? Wat doen ze ? Wat drijft ze ? En hoe ver gaan ze in hun enthousiasme ?

Een antwoord op al deze vragen vond je in een gezellige mix van enerzijds demo’s waarin de verschillende dansstijlen in zowel Ballroom als Latin uitvoerig werden gedemonstreerd door onze eigen leden, en anderzijds zeer succesvolle dansinitiaties, en dit alles in een ongedwongen sfeer op de tonen van mooie eigentijdse muziek.
Gedurende gans de avond was er ook de mogelijkheid voor iedereen om zelf de beentjes eens los te gooien. Geen enkel dansgenre werd geschuwd. Zowel de stijlvolle Engelse wals, tango, slowfox en Weense wals, alsook o.a. de swingende boogie, jive en disco kwamen ruimschoots aan bod, ja zelfs de liefhebbers van onder meer bachata, merengue, mambo, Arg. tango bleven niet in de kou staan. Voor ieder wat wils dus !

Zoals elk jaar werd er ook nu weer een danskoppel uitgenodigd om een demonstratie te geven. Dit keer was het geen gewone demonstratie in latin of Ballroom, maar werd er geopteerd voor een showdance , opgevoerd door Kris en Joyce. Zij is een 16-jarige studente die in het verleden hoofdzakelijk in het streetdance en hip hop milieu actief was, terwijl hij met zijn 26 lentes voornamelijk actief is geweest in het formatiedansen zowel in Europ. als wereldkampioenschappen. Zij brachten ons een wervelende show (20 min) van samba, cha cha, jive en rumba. Hun enthousiasme, dynamiek, energie en jeugdigheid liet niemand onberoerd. En dan hadden we nog het aanleren van een nieuwe line dance op het menu, dit maal gebaseerd op de opzwepende tonen van de samba. Weeral stond de dansvloer in no time vol en ook de buitenstaanders lieten zich dit keer niet onbetuigd en deden vol enthousiasme mee. Het verbaast toeschouwers en ja zelfs lesgevers telkens opnieuw hoe snel de dansmenigte deze nieuwe danspasjes opneemt en zich eigen maakt.

Het aanleren van de partydance (iets met kukeleku doet de haan… !) liet de mensen zien dat dansen bij balando zeker geen saaie bedoening is maar dat het ook al eens big fun… kan zijn.

Met andere woorden:

  • Wie zijn deze dansfanaten eigenlijk?Doodgewone mensen uit alle leeftijdscategorieën, van jonge mensen tot energieke senioren
  • Wat doen ze? Dansen, socialiseren maar vooral genieten van mekaar, hun partner en van het leven
  • Wat drijft ze? Hun gezamenlijke passie voor dans en muziek
  • Hoe ver gaan ze in hun enthousiasme? Hier kun je alleen maar achter komen als je zelf een keertje komt kijken en komt proeven van de sfeer en de gezelligheid. Je bent hier nooit alleen!

Bij Balando is dansen geen dikdoenerij maar vooral veel fun en gezelligheid. Denk eraan, dansen kan iedereen, je moet het enkel en alleen maar willen. Je zult er begeleid worden door twee deskundige lesgevers, Mia en Willy. Mensen die er alles aan doen om je op je gemak te laten voelen en je het dansen stap voor stap met het nodige geduld, begrip en inzicht bij te brengen. Mocht je verhinderd geweest zijn op onze open deur maar toch op zoek zijn naar een dansclub, aarzel dan zeker niet en neem met ons contact. We zullen je graag de nodige inlichtingen verstrekken.