slotavond 2014
Slotavond 2014
oktober 25, 2014
slotfeest 2015
Slotavond 2015
juni 5, 2015

Kerstfeest 2014

kertsfeest 2014

Elk jaar opnieuw met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht richt dansclub Balando haar traditioneel kerstfeest in. Ook dit jaar weer was dit niet anders. Met een 100-tal inschrijvingen beloofde het dan ook een fantastisch feest te worden. En ja hoor, die bewuste zaterdag was het één en al Magie bij dansclub Balando.

Een prachtig versierde feestzaal, voorzien van groene kransen en de nodige feestverlichting. Een met stijl versierde kerstboom en prachtig aangeklede feesttafels met op de achtergrond de klanken van zeemzoete kerstliederen. Wat moet een mens nog meer hebben om in de juiste sfeer te geraken ? Bij deze willen wij dan ook uiteraard alle mensen van het decoratieteam feliciteren voor deze alweer prachtprestatie. Bij elke evenement ingericht door de club zijn zij op post. Een dikke proficiat… !

kerstfeest2014a

Om acht uur stipt was het dan verzamelen geblazen in de danszaal in het OC “kleinveld” te Rekem. Iedereen verscheen feestelijk uitgedost en met zeer veel goesting om er nog eens in te vliegen. Bij een lekker aperitiefje ons aangeboden door Willy en Mia werd er eerst nog wat bijgepraat. Waarschijnlijk werden hier reeds door menigeen de feestplannen voor de volgende dagen uitvoerig besproken.

Dan was het tijd voor een lekkere kom erwtensoep met rookworst, een oud hollands recept wat uitstekend past in deze tijd van het jaar, waar dat de dagen vaak somber grijs en koud zijn. Nadien werden we getrakteerd op heerlijke tapas bestaande uit o.a. paella van gebakken rijst, balletjes in tomatensaus, verschillende soorten pasta’s enz… En nadien het toetje, een lekkere crème brûlée en een overheerlijke chocomousse. Dat dit smaakte viel overduidelijk af te lezen van de meer dan tevreden gezichten van onze genodigden.

Nu kon het feest pas echt beginnen. Op de tonen van de aan kerst aangepaste muziek werd het dansen ingezet. In een mum van tijd stond de dansvloer vol. En dat was zo de ganse avond. De danskoppels leken echt onuitputbaar, telkens opnieuw verdrongen zij zich om toch noch maar een plaatsje op de dansvloer te vinden.

Om 24.00 uur stipt was het dan tijd om de kerstman te begroeten. In tegenstelling tot de andere jaren had hij zijn rendieren op stal laten staan en dit vanwege de crisis zoals hij zelf aangaf. Na een korte ludieke begroeting van alle aanwezigen (zoals alleen onze kerstman dit kan…) werden de cadeautjes die onder de kerstboom lagen uitgedeeld. Nieuwsgierig als iedereen was werden de pakjes haastig open gedaan om te zien wat de kerstman dit jaar weer voor hun had uitgedacht. En al waren dit dan meestal kleine snuisterijen, daarom werden ze zeer zeker niet minder geapprecieerd.

kerstfeest2014b

Nadien werd het feest verder gezet met enkele groepsdansen waar dat er bijna door iedereen enthousiast werd mee gedaan. En vervolgens toverde Willy voor de diehards nog enkele pittige dansmelodieën uit zijn hoed, zodat er lustig verder gefeest kon worden tot in de kleinste uurtjes.

Aangezien het kerstfeest meestal het laatste evenement is van het lopende kalenderjaar is hier een korte terugblik zeker op zijn plaats. Ik denk te mogen besluiten dat het weerom een succesvol jaar was doorspekt met zeer veel mooie momenten. Al de lessenreeksen werden druk bijgewoond, de oefenavonden waren steeds goedgevuld en de bijzondere feesten zoals de slotavond, de open deur en nu dit kerstfeest konden telkens rekenen op zeer veel bijval van ons eigen publiek alsook van externen.

We kunnen bij deze niet anders dan besluiten dat het goed vertoeven is binnen dansclub Balando. Eén grote hechte dansfamilie die wekelijks samen komen om gestalte te geven aan hun grootste passie namelijk het dansen.

We wensen dan ook iedereen een vreugdevol en vooral een gezond 2015 toe, zonder tegenslagen en dat al jullie wensen en verwachtingen daadwerkelijk in vervulling zullen gaan.