opendeur 2014
Open Deur 2014
september 6, 2014
kertsfeest 2014
Kerstfeest 2014
december 25, 2014

Slotavond 2014

slotavond 2014

Dat de feesten bij dansclub Balando in het verleden al steeds getuigden van een zeer hoog entertainment gehalte en van pure vreugde zal ondertussen niemand ontgaan zijn. Hier was deze slotavond zeer zeker geen uitzondering op integendeel, dit was een avond om niet snel te vergeten en daar was iedereen het volmondig over eens.

Om 20.00 uur stroomden de clubleden toe. Wat een gezellige bende. Al snel werd het overduidelijk dat iedereen er super veel zin in had. Bij een lekker aperitiefje ons aangeboden door de club blikten de meesten van ons terug op een succesvol dansjaar en werd er nu al hunkerend vooruit gekeken naar de aanvang van het nieuwe dansseizoen. Maar eerst nog genieten van een welverdiende vakantieperiode.

Dan was het tijd voor het spijzen van de hongerigen of zoals de meesten zullen zeggen “voor het leggen van een stevige fond” want de avond was nog lang en de drank verleidelijk…

Naar oude gewoonte mochten we de voetjes onder tafel schuiven en werden we getrakteerd op een overheerlijke barbeçue. Het vlees was mals en lekker gekruid en samen met de diverse heerlijke slaatjes vormde dit alles bijna een waar culinair genot. Helemaal niet verwonderlijk dus dat er gretig een tweede maal aangeschoven werd tot dat alles op was.

En dan maar dansen dacht Willy, doch dit was buiten de wil om gerekend van de eerstejaars , die zoals de traditie het wil ons leraren-danskoppel Willy en Mia eens mooi in de bloemetjes wilden zetten om hun te bedanken voor hun eindeloze inzet. Tot één ieders verbazing beperkten zij zich niet tot een standaard speech, maar brachten zij op een ludieke nooit eerder vertoonde wijze een grandioze slotrede waar dat er nog vele jaren in de club over gepraat zal worden. Het publiek liet zich geheel meeslepen en scandeerde meermaals het aftelrijmpje waarmee Willy tijdens de danslessen zijn pupillen in de pas tracht te houden:

è5, è6…, è5, 6, 7, 8 !

Een dikke proficiat en neem het van ons aan, wij allen zijn ooit zelf de“ boerkes” geweest waar dat jullie naar verwezen en die gelukkig hebben mogen rekenen op het oeverloze geduld van Willy en Mia en zelfs vandaag nog, ja na vele jaren !

Nadien werd er lustig op los gedanst en dit op de tonen van Willy’s discobar. Anders dan andere jaren, was er dit jaar een optreden voorzien van Balando’s huisorkest “De Oldie Crackers”, met als kers op de taart een performance van onze zeer getalenteerde maar ietwat bescheiden zangeres Marie-Lou. Zij bracht in première het speciaal voor deze avond gecomponeerde nummer “het Balando Clublied” en dat op z’n plat Rekems. Een dikke proficiat voor de leden van de Oldie Crackers, maar in het bijzonder voor de charmante zangeres Marie-Lou die zich zelf meer dan overtroffen heeft.

De avond kon bij deze niet meer stuk en tot in de kleine uurtjes werd er lustig verder gefeest en gedanst. Een sfeer die je niet alleen vanavond, maar ook op de talrijke oefenavonden gans het jaar door terug vindt en die velen ons benijden.

Wij wensen bij deze iedereen een deugddoende vakantie en hopen iedereen gezond en wel terug te zien op één van de vele oefenavonden of op de “Open Deur” op zaterdag 6 september.

Voor de mensen die nog geen lid zijn en die toevallig dit verslagje lezen tijdens een bezoek aan onze website zou ik het met de tekst van ons nieuw clublied willen zeggen:

Kom beej Balando heej beej Balando
Dansclub Balando beej Willy en Mia
Kom beej Balando heej beej Balando
Dansclub Balando gans de nacht

Geèr zult er geine spiet van kriege… !