carnaval 2012
Carnaval 2012
februari 3, 2012
opendeur 2012
Opendeur 2012
augustus 3, 2012

Slotavond 2012

slotavond2012

Einde van het dansjaar wederom traditioneel gevierd! Aan het weer is het dit jaar zeker niet te merken, doch als je rondom je kijkt zie je toch de eerste voortekenen van de vakantiekriebels. Studenten zweten achter hun boeken, sommigen onder ons zoeken nog snel naar enkele last minutes en dit om de zon die dit jaar wel heel lang op zich laat wachten in verdere oorden te gaan opzoeken en nog anderen beginnen reeds aan de stresserende voorbereidingen van het “pakken” van een dansjaar wordt bij Balando traditioneel gevierd met een “slotavond”.

Ook dit jaar weer werden wij om 20.00 uur opgewacht door onze geliefde lesgevers Willy en Mia. Bij een lekker aperitieslotavond2012fje werd het afgelopen dansjaar in al z’n geuren en kleuren besproken. De opkomst was een succes en alleen maar vrolijke gezichten. Nergens was er ook maar enige vorm van nervositeit te bespeuren. Iedereen verwachtte blijkbaar een goed rapport… !

Nadat allen hadden plaats genomen aan de mooi opgesmukte tafels, konden we aanschuiven aan de barbecue die vanwege het slechte weer in de inkomhal was opgesteld. In tegenstelling tot de andere jaren was dit geen traditionele barbecue maar veeleer een wok-barbeque. In immense wokschalen werd het vlees gebakken, wat resulteerde in een uitermate mals en sappig stuk vlees, aangevuld met een ruime keuze van frisse groentjes en lekkere sauzen. Dat dit door het aanwezige publiek werd gesmaakt was zeker te zien aan de netjes afgelikte borden en ook aan het feit dat de meesten onder ons nog snel voor een 2° maal aanschoven. En voor wie dan nog niet voldaan was, was er een taartendessert met een overheerlijke tas koffie.

Uiteindelijk kregen we dan het officiële gedeelte. Onze lesgevers houden eraan om elk jaar hun voorbeeldige leerlingen in de bloemetjes te zetten met een “akte van bekwaamheid”. Elke discipline, en elk jaar komt er aan bod, evenals de specials zoals de “Batchata”, “Swing” en “Argentijnse Tango”. En ook al is dit dan maar een stukje papier, het is in elk geval een “stille getuige” van een jaar afzien, hard werken maar vooral veel dansplezier. Bij velen onder ons komen zeker de herinneringen terug van “Die eerste keer”. Laat wel verstaan, “De eerste dansles” ! Moeizaam en met veel geduld en vooral liefde voor het vak probeerde Willy en Mia ons de eerste danspasjes aan te leren. En kijk waar velen onder ons nu staan.

Vooral de eerstejaars zie je glunderen bij de in ontvangstname van hun getuigschrift en achteraf het poseren voor de groepsfoto. Nu zij verdienen zeer zeker een blijk van waardering, omdat ieder van ons weet dat het geen evidentie is om er aan te beginnen en het dan ook nog af te maken.

Een dikke welgemeende proficiat aan iedereen.

Maar waar zouden we staan zonder onze gepassioneerde en vooral bekwame lesgevers namelijk Willy en Mia. Zij zijn uiteindelijk de motor van dit succes en zonder hun passie, inzet, geduld maar vooral liefde voor het dansen zou dit alles nooit gelukt zijn. Terecht werden ze hiervoor door de aanwezigen gehuldigd onder de vorm van een bloemetje voor Mia en voor beiden een cadeaubon voor een intiem moment samen bij de italiaan.

En dan volgt datgene waar het bij dansclub Balando om te doen is: D A N S E N…

Dansen maar vooral amuseren. Een avondje uit onder vrienden, bij een gezellig glaasje wijn of een pintje bier en even de zorgen van alledag aan de kant. Gezellig de beentjes strekken op de dansvloer en dit op de tonen van heerlijke opzwepende muziek tot laat in de avond. Het gaat hem zeer zeker niet alleen om de kwaliteit en de uitvoering van de dans niettegenstaande een verzorgde uitvoering zeker niet te versmaden is, maar wel om het plezier van bewegen op het ritme van muziek.

B A L A N D O een DANSCLUB met een HART voor MENSEN en MUZIEK

Wij kijken nu reeds uit naar wat het volgende dansseizoen te bieden heeft, maar eerst enkele weekjes genieten van een welverdiende rust en vakantie. Nogmaals DANK aan Willy en Mia voor deze FANTASTISCHE AFSLUITER. Tevens ook dank aan onze fotograaf Georges voor de mooie fotocollectie. Hou het veilig en dans ze…. Tot op de volgende oefenavonden en anders tot op de “open deur” in september.