opendeur 2012
Opendeur 2012
augustus 3, 2012
slotavond
Slotavond 2013
juni 22, 2013

Kerstfeest 2012

kerst2012

Zaterdag 15 december was het weer tijd voor het inmiddels traditionele kerstfeestje van dansclub Balando. Dat het kerstfeestje een populair evenement is bleek wel uit het grote aantal aanmeldingen. Op enkele clubleden na die zich hadden verontschuldigd, was iedereen aanwezig en bleek de danszaal maar net groot genoeg.

In de voormiddag hadden enkele vrijwilligers (het decoratieteam) hun handen uit de mouwen gestoken om de danszaal om te toveren in een heus sfeervol kerstdecor. een prachtig versierde kerstboom met alles erop en eraan, fonkelende kerstlichtjes, veel groen en mooi opgesmukte feesttafels creëerden een sfeer van magie in de zaal, kerstmagie wel te verstaan, die versterkt werd door een selectie van mooie traditionele kerstliederen die op de achtergrond speelden. Kortom; alles was aanwezig voor een gekerst2012zellige feestavond!

En gezellig werd het! Na het welkomstdrankje ons aangeboden door gastheer en gastvrouw Willy en Mia, de bezielers van onze dansclub vond iedereen al snel zijn plaatsje aan de feestelijk uitgedoste tafels. Dan volgden de overheerlijke smoutebollen. Lekkere bruine bollen, bestrooid met witte suiker, net sneeuw op hemelse bergen. De lege witte zakken na het eetfestijn waren het onvervalste bewijs dat ze meer dan gesmaakt werden.

Nadien was het “Dancing Time”…. Melodieuze dansbare kerstsongs opgevolgd door traditionele dansmuziek zorgden ervoor dat de dansvloer in no time vol stond. Bij tijden overvol, maar ook al was het dan af en toe wat moeilijk om te dansen, iedereen bleef even galant en vriendelijk en de sfeer zat er duidelijk in. Volgens mij moeten de mensen van balando gedacht hebben, dit kon wel eens onze laatste dansavond zijn, gezien de voorspellingen van de maya’s dat zes dagen na datum de wereld zou vergaan. Maar die maya’s hadden blijkbaar nog nooit van de dansclubleden van balando gehoord die dachten; als we dan toch moeten ten onder gaan dan maar liever al dansend…! En gelijk hebben ze.

Stipt om middernacht maakte de kerstman zijn entree, al zittend in zijn rijtuig, voortgetrokken door twee van zijn trouwe rendieren. Nou trouw, ingehuurd via een interimkantoor, twee voor de prijs van één zoals hij achteraf zelf wist te vertellen. De kerstman zelf had er blijkbaar zin in. Een sympathieke kerel die na het uitdelen van de kerstpakjes liet zien dat hij ook nog een stukje kon dansen en dit met een sympathieke dame uit het publiek die hij wel heel erg graag mocht? Toch een mysterieuze gast die kerel van uit het hoge noorden? De rendieren daarentegen lieten zich tijdens dit dansintermezzo ook niet onbetuigd zo getuigen enkele foto’s.

Dit brengt ons dan meteen bij onze fotograaf “Gregor”, Georges voor de vrienden, die ook dit jaar weer een fantastische fotocollage heeft gemaakt, die je hier beneden kan bewonderen of op Youtube.

Alvast van harte bedankt Georges.

Tot in de kleine uurtjes werd er gefeest en gedanst. Dit kerstfeest toont meer dan eens aan dat dansclub Balando één grote happy family is. Hier ontmoeten liefhebbers van puur dansplezier, elkaar in een vriendelijke warme sfeer voor heerlijke avondjes genieten en uitleven op de dansvloer. Onze dansleraars Willy en Mia zijn er altijd voor hun leden, ook op avonden zoals deze, niets is hen te veel.

Willy, Mia, dit kerstfeest was TOP. Een dikke merci… Ook aan de decorateurs van dienst, de kerstman en zijn gevolg, en onze fotograaf Georges.

Verder de allerbeste wensen voor 2013, Een goede gezondheid voor U allen en uw familie Voorspoed bij alles wat jullie ook maar mogen ondernemen.

Maar vooral: Blijf Dansen…