Open deur 2016 – Jubileumeditie
september 5, 2016
Slotavond 2017
juni 18, 2017

Kerstfeest 2016

Nu we weer met rasse schreden het eindejaar naderen wil de traditie bij dansclub Balando dat ook dit kalenderjaar weer feestelijk wordt afgesloten met een gezellig kerstfeest. De grootste uitdaging bij dit soort evenementen bestaat er altijd weer in er trachten voor te zorgen om iedereen toch even versteld te laten staan bij het binnenkomen in een prachtig versierde zaal. En ook al hebben de vaste medewerkers intussen toch al heel wat ervaring in dit soort klussen, toch blijft het altijd weer even nagelbijten of we de vorige editie misschien nog ff kunnen overtreffen – en om het zonder stoefen met een populaire uitspraak te citeren “… yes, we can”. Dus bij deze nogmaals een dikke proficiat en bijbehorende merci voor de vaste vrijwilligers zonder wie dit alles on-onmogelijk zou zijn. De vele complimenten en welgemeende lofbetuigingen geven, niet enkel de appreciatie van onze leden aan maar ook een goed gevoel van voldoening  om ook een volgende editie weer met frisse moed aan te vatten.
Dat al vele feestvierders reeds iets na 19:oo u. toekwamen –hoewel aangekondigd vanaf 19:30 u. – geeft ook aan dat iedereen ofwel er weer enorm zin in had ofwel een gezonde honger had, want deze editie was de eerste in de geschiedenis dat er een  volwaardige maaltijd werd aangeboden – ouderen herinneren zich zeker nog de tijd van de kerstgebakjes, warme snacks, worstenbroodjes, oliebollen, tapas dus kortom er werd al een serieus parcours afgelegd. Op de tonen van alweer zeer sfeervolle kerstmuziek konden de aanwezigen bij het nuttigen van een sprankelend aperitief gezellig wat keuvelen in afwachting dat het eten klaar was om te serveren. Nadat iedereen zich tegoed gedaan had aan het overheerlijke warme buffet  van vis en vlees moest enkel nog het dessert  verorberd worden, waar sommigen dan ook al een beetje moeite mee hadden. Netjes op schema konden dan om 22:00 u. de dansschoenen “aangebonden” worden en op de steeds weer zeer  vakkundige mix van kerstmuziek en populaire dansmuziek kon het dansgedeelte van dit event aangevat worden. Omdat de toch bijna 200 m² dansvloer zo veel volk eigenlijk niet kan slikken werd er afgesproken het aanwezige publiek in 2 groepen te verdelen zodat eigenlijk iedereen toch enigszins voldoende ruimte had om zijn of haar kunsten op te voeren. Ook traditiegetrouw was omstreeks middernacht  ook nu weer de  Kerstman uit het hoge Noorden komen afzakken om het publiek niet enkel te vermaken met de nodige anekdotes en kwinkslagen maar ook te verblijden met een klein geschenkje.
Na het afscheid van de Kerstman kon er dan nog vrolijk verder gedanst worden totdat uiteindelijk ook deze kersteditie anno 2016 – na  uitvoerig nagekaart en gelauwerd – weer aan het geschiedenisarchief van de club kan toevertrouwd worden.