kerst2015
Kerstfeest 2015
december 12, 2015
Kerstfeest 2016
december 19, 2016

Open deur 2016 – Jubileumeditie

Afgelopen zaterdag 3 sept. was het weer zo ver nl. de jaarlijks terugkerende Open-deur bij Hobby Dance Balando. Het moet wel zo zijn dat deze sympathieke club in de afgelopen 20 jaar een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd want de eerste bezoekers stroomden reeds meer dan een uur voor de officiële start binnen. Daar Hobby Dance Balando dit jaar haar 20-jarig jubileum viert was deze editie dan ook voor het bestaan van de club een DSC_0075 (FILEminimizer)bijzonder gebeuren  en daar mocht dan ook wel iets speciaal tegenover staan. Willy & Mia hadden niet beter bedacht dan het nieuwe dansseizoen meteen goed in te zetten door een gratis standaardcursus beginners aan te bieden waar, zo bleek gretig van gebruik werd gemaakt. En om al hun trouwe leden niet achterop te willen stellen kregen ook zij een gratis lesreeks  aangeboden wat  vanzelfsprekend erg gewaardeerd  werd.   Mede gezien het succes van de  voorgaande  edities had de  gedreven  ploeg vrijwilligers voor de zekerheid toch maar wat extra stoelen en tafels voorzien die echter tegen 20:45 u. ook al geheel volzet waren. Dus meteen een meer dan geslaagde start om dit nieuwe dansseizoen succesvol in te zetten.
Om iedereen alvast in de juiste stemming te brengen werd om klokslag 20:30 u. deze feesteditie officieel geopend en konden de aanwezigen al meteen de dansvloer inpalmen tijdens een 1ste sessie “vrij dansen” – het was dan ook al vlug drummen geblazen  om een vrij plaatsje op de vloer te bemachtigen.
Daarna was het de beurt aan de Balando-leden die voor het aanwezige publiek hun beste beentje wilden voorzetten om – weliswaar ietwat zenuwachtig maar ook wel een beetje trots – te laten zien wat zij  bij Willy & Mia zoal geleerd hadden. Vooral bij de aspirant-dansers kon je van de gezichten een soort “wauw-gevoel” aflezen met mss. wel een verwachtingsvolle gedachte “… als ik dit ook eens zou kunnen leren” – en waarom niet, als reeds zoveel anderen dit gekund hebben.
Na deze geslaagde demo was het tijd om de nieuwe “Linedance 2016” voor te stellen. Willy & Mia hadden weer hun uiterste best gedaan om op een vrolijk muziekje een dansje te creëren dat er, èn flashy moest uitzien en tegelijkertijd ook eenvoudig in uitvoering moest zijn om ook de niet-dansers hun verborgen danstalenten te laten ontdekken. Als na een klein kwartiertje iedereen vlot de nieuw aangeleerde pasjes vrolijk mee huppelde mag je ook dit als een zeer geslaagde onderneming bestempelen. Na weer een sessie vrij dansen was het weer tijd voor de Balando-leden om een 2de demo op te voeren maar dan eentje met vooral  dansen uit het aanbod van de “Special-reeks” waaronder o.a. uitvoering van Bachata en Popcorn-boogie. Deze speciale lessenreeksen zijn er vooral voor mensen die geen behoefte hebben aan een standaardcursus met verschillende dansen maar gedurende een korte lessenreeks slechts één bepaalde dans willen aanleren. Na een gepast dankwoordje voor deze moedige vrijwilligers kon ook dit onderdeel weer succesvol worden afgesloten  en wast nu het moment aangebroken waarop vele aanwezigen ongetwijfeld naar DSC_0025 (FILEminimizer)uitkeken nl. een optreden van ons gastwedstrijdpaar Britt & Mike.
Omdat zij reeds vroeger 2 maal in  onze vereniging te gast zijn geweest,  waren zij voor de meesten al geen onbekenden meer. Voor degenen die hen nog niet kenden werd al snel duidelijk dat Mike & Britt een zeer aimabel en sympathiek koppel vormen die ondanks hun jeugdige leeftijd toch een hele mooie Latin-demo hebben gedanst. Dat zij meer dan gewone talenten bezaten was al duidelijk bij het bereiken van de halve finale in het TV-programma  “Holland’s got talent 2013”  en hun titel van  2-voudig Belgisch kampioen  10 dans afgelopen  jaar heeft dit  vermoeden alleen  maar bevestigd. Na dit spetterende optreden was het eindelijk de beurt aan de kandidaatdansers om eens te proeven wat een dansles eigenlijk  inhoudt en meteen te ervaren hoe moeilijk of liever hoe makkelijk dit wel is in  een initiatie Quick Step. In minder dan 15 min. tijd mocht al snel blijken dat op een enkele uitzondering na iedereen op de overvolle dansvloer vlotweg als volleerde dansers een Quick Stepje kon dansen, dus ook nu weer – iedereen goe bezig -.
Na de volgende sessie vrij dansen was er ook nu weer een speciale initiatie – dit jaar hadden Mia & Willy gekozen voor een korte Discochoreo –  voor dansers met een klein beetje ervaring of dansgevoel. Zoals te verwachten een nog meer gevulde vloer want nieuwe maar vooral vlotte combinaties aanleren is waar het de meeste  dansers om te doen is. Bij afloop kon aan de tevreden gezichten en uitbundige stemming afgeleid worden dat iedere deelnemer deze nieuwe combinatie erg smaakte. Na dit drukke maar erg gevarieerde programma kon iedereen naar believen verder vrij dansen op de uitstekende muziekkeuze van de DJ van dienst.

Mia, Willy en alle leden van dansclub Balando konden tevreden terugkijken op deze feestelijke editie van hun jaarlijkse opendeurdag en hopen dit nog vele jaren zo succesvol te kunnen  blijven verder doen. We wensen iedereen tenslotte niet alleen heel veel dansplezier toe maar vooral heel veel heerlijke momenten samen met fijne mensen die je in deze gezellige club heel zeker zal ontmoeten.