slotavond
Slotavond 2013
juni 22, 2013
kerstfeest2013
Kerstfeest 2013
december 23, 2013

Open Deur 2013

opendeur2013

In de aanloop naar het nieuwe dansseizoen, net na de grote vakantie houdt dansclub Balando haar open deurdag. Dit is een prima gelegenheid om kennis te maken met het uitgebreide aanbod van verschillende dansen en dansstijlen, de club en haar leden, de dansleraars, de fantastische sfeer, of gewoon een pintje te drinken en zich te amuseren tijdens het vrij dansen.

Ook dit jaar weer was het een enorm succes. Om acht uur liep de zaal in het ontmoetingscentrum “Kleinveld” te Rekem vol met leden, sympathisanten en belangstellenden.

En hebben de meesopendeur2013te DJ’s het in het begin van een dansavond moeilijk om hun gasten in de juiste stemming te krijgen zodat ze spontaan en massaal de dansvloer betreden, dan is dit bij Balando absoluut niet aan de orde. Meteen na het inzetten van de eerste muzikale tonen liep de dansvloer vol en dit voor gans de avond. Bruisende muzikale energie, onweerstaanbare dansvibes en fun, veel fun waren de ingrediënten voor een fantastische dansavond, die door iedereen gesmaakt werd.

Het vrij dansen werd afgewisseld met twee demo’s, uitgevoerd door de clubleden van balando zelf. Een eerste demo gaf de belangstellenden de mogelijkheid om kennis te maken met enkele standaarddansen “Latin” en “Ballroom” die in het standaard lessenpakket vervat zitten zoals wals, quickstep, slow fox, mambo, cha-cha-cha, tango enz… . In de tweede demo werden de “Specials” voorgesteld. Dit zijn dansen zoals batchata, swing-boogie, popcorn, disco, Argentijnse tango die men in afzonderlijke cursussen kan aanleren. Aangezien het geen evidentie is om te dansen voor een groot publiek willen we de leden die deze demo’s verzorgden van harte bedanken voor hun inzet en hun moed. Het resultaat was mooi en demonstreerde perfect dat dansen iets is voor alle leeftijden en dat je dansen wel degelijk kunt aanleren.

Vervolgens konden de belangstellenden vrijblijvend deelnemen aan enkele initiatielessen. De eerste was de “social foxtrot”, een social dance die je kunt dansen op allerlei feestjes en op diverse dansritmes zoals deze van de tango, quickstep, mars enz.. . Nadien werden de eerste danspasjes van de merengue aangeleerd, een dansstijl die evenals de batchata afkomstig is van de Dominicaanse republiek. De belangstelling voor deze initiaties was groot. Binnen een tijdspanne van een kwartiertje, had iedereen het beet en dansten gretig mee. Dit alles zou natuurlijk onmogelijk zijn zonder de professionele begeleiding en het aanstekelijke enthousiasme van onze dansleraars Willy en Mia, die zelfs twee linkervoeten aan het dansen krijgen.

Traditiegetrouw worden we jaarlijks getrakteerd op een demonstratie door een wedstrijd danskoppel. Dit jaar waren dit de danskoppels Nick en Kaatje en Mike en Britt die al jaren les volgen aan de dansschool Clara Lamar te Sittard. Nick en Kaatje is een jeugdig koppel dat momenteel schitterende resultaten neerzet in de hoofdklasse (de hoogste klasse binnen het wedstrijddansen voor amateurs in Nederland). Mike en Britt daarentegen is een zeer jong danskoppel van respectievelijk 14 en 11 jaar die ook al aan wedstrijddansen doen en dit in de categorie “debutanten”. Zij brachten ons een schitterende demonstratie van standaard dansen zoals rumba, Chacha, paso doble en jive. En als extraatje wisselden zij van partner en dansten zij opnieuw een jive. Het leeftijdscontrast tijdens deze performance was aandoenlijk en werd onthaald op een geweldig applaus. Trouwens de hele voorstelling werd erg gesmaakt. Hun jeugdig enthousiasme, mooie lijnen, schitterend kostuums en spectaculaire danspassen, de uitbundige aanmoedigingen van een enthousiast publiek maakten van deze demonstratie een wervelend dansspektakel.

Nadien werd iedereen opnieuw op de dansvloer uitgenodigd voor het aanleren van een nieuwe line-dance, een jaarlijks terugkerende traditie. Ook hier weer hadden Willy en Mia slechts enkele minuten nodig om iedereen mee te krijgen.

Vervolgens werd de dansvloer terug vrijgegeven voor degenen die er dan nog niet genoeg van hadden. Niet tegenstaande de hitte (we hadden er net nog enkele dagen van dertig graden en meer opzitten…) werd er volop gedanst en gezweet en dit op de ritmes van aanstekelijke dansmuziek, voor elk wat wils. Iedereen had er duidelijk zin in en verheugde zich reeds op de aanvang van een nieuw dansseizoen.

Deze open deur toonde nogmaals aan dat dansen bij Balando, meer is dan enkel wat danspasjes aanleren. Neen, dansen bij balando is vooral FUN, genieten van mooie muziek en van de aanwezigheid van gezellige mensen. Eén grote groep vrienden met een gemeenschappelijke interesse “Dansen”.

Vergeet niet:

Bewegen is gezond, maar dansen is veel leuker…!

Dansen is vooral “Fun for two”