kerst2012
Kerstfeest 2012
december 12, 2012
opendeur2013
Open Deur 2013
september 4, 2013

Slotavond 2013

slotavond

slotavondWat een fantastisch dansjaar! Het is bijna niet te geloven, als je naar het weer kijkt zou je het al zeker niet zeggen maar de zomervakantie staat voor de deur en dat betekent het einde van een fantastisch dansjaar, dat jaarlijks weer opnieuw bezegelt wordt met een geweldige slotavond.

Ook dit jaar was dat niet anders !

Op zaterdag 22 juni stipt om 20.00 uur liep onze danszaal in het OC “Kleinveld” te Rekem al snel vol met cursisten en sympathisanten, een tachtigtal mensen in totaal.

Bij een lekker aperitiefje ons aangeboden door Willy en Mia, de bezielers van dansclub Balando werden de vakantieplannen uitgebreid besproken en werd er met voldoening teruggeblikt op een mooi dansseizoen. Na een kort voorwoordje door Willy onze dansleraar kon iedereen aanschuiven aan de verzorgde barbecue, die rijkelijk was voorzien van kippenborsten, malse steak en dito lapjes spek, satéstokjes en andere lekkernijen, kwestie van een goed bodempje te leggen alvorens aan het grotere werk te beginnen.

Hierna waren we klaar voor de workout ! Het zal dus niemand verbazen dat meteen na zo een calorierijke maaltijd iedereen ( de dames op kop ) zich verdrong om een plaatsje op de dansvloer en dit met de bedoeling om zo snel mogelijk het verbrandingsproces op gang te brengen. Het werd een gezellige avond, waarop volop de mogelijkheid geboden werd om de vergaarde kennis van het afgelopen jaar in de praktijk om te zetten en dit alles onder het toeziend oog van onze dansleraars Willy en Mia, die zagen dat het goed was en dat al hun inspanningen en geduld van het afgelopen jaar toch niet voor niets waren geweest.

Dan werd de avond even onderbroken, om onze dansleraars Willy en Mia eens goed in de bloemetjes te zetten en dit als blijk van waardering voor de inspanningen die zij gedurende een gans seizoen leverden. Zij zijn meer dan alleen de motor en de bezielers van de club. Week na week staan zij klaar om iedereen te helpen. Ook tijdens de oefenavonden wanneer zij merken dat mensen het wat moeilijker hebben met hun danspasjes, springen zij ongevraagd met raad en daad bij. Zij maken van deze dansclub een warm nest, waar het na een week van hard werken fijn vertoeven is. Vrienden onder mekaar met één gemeenschappelijke hobby “Dansen”.

Na deze korte intermezzo, werden we getrakteerd op een Special Act, in mekaar gestoken door enkele dansfanaten, hilarisch, serieus en ja zelfs soms pikant… Het was een parodie op de Blues Brothers met de song “Everybody needs somebody”. Meteen bij hun allereerste verschijning op de dansvloer reageerde het publiek dolenthousiast. De kostuums, de danspasjes, het was subliem. Dit zelfde publiek was zelfs niet meer in te tomen (vooral de dames !) toen onze blues brothers op de tonen van “You can leave your had on” van Joe Cocker begonnen te strippen. En vooral toen het laatste kledingsstuk met uitzondering van de hoed eraan moest geloven konden de mannen in de zaal hun partners met moeite op hun plaats houden. De dames die toen dachten dat zij iets meer te zien zouden krijgen waren er jammer genoeg aan voor de moeite. In plaats van een adamskostuum droegen deze mannen een nietsverhullende Tutu, wat ons meteen bracht bij het derde en laatste deel van de act, namelijk een parodie op “Het Zwanenmeer van Tchaikovsky”. Waar ik echter nog niet helemaal uit ben is wie was nu de zwaan en wie de prins ? De pliés, de relevé en de frappé waren goed uitgevoerd, toch jammer heren dat we geen spagaat te zien hebben gekregen. Dit is misschien iets voor volgende keer ? In elk geval het publiek heeft genoten. Bij menigeen liepen de tranen van ontroering of op z’n minst van plezier over de wangen. Als ik Willy was, zou ik mij in elk geval alvast een tutu gaan laten aanmeten, want ik denk dat hij nu niet anders meer kan dan deze vorm van dansen in het lessenpakket van volgend seizoen op te nemen. Ook de nieuwe partydans voor het volgende seizoen ligt volgens mij al vast en zal iets worden in de trend van de blues brother-dance.

Een dikke proficiat voor de Blues Brother Ballet Balando Dance-Group (te boeken voor al uw party’s). Heren jullie binnen de club alvast eeuwige roem vergaard en verdienen ongetwijfeld een plaatsje in “So You Think You Can Dance” of op z’n minst in het programma “Belgiums Got Talent” !

Nadien werden de verschillende leerjaren vereeuwigd op de foto, alsook werd er dit jaar een groepsfoto gemaakt van al de aanwezigen, waarna de dansavond werd verder gezet en dit tot in de kleine uurtjes.

Tijdens de zomermaanden draaien de dansactiviteiten op een lager pitje en zullen er een aantal oefenavonden worden gehouden, met toegang voor iedereen. De juiste datums zijn terug te vinden op de website. Op zaterdag 07 september is dan onze “open deur” . Het zou fijn zijn als elk lid zich spontaan zou inschrijven om mee te doen aan de demo’s die elk jaar weer opnieuw een belangrijke plaats innemen in dit evenement.

Verder wensen wij U een deugddoende vakantie, hou het veilig en dan zien we ons terug bij één van de volgende activiteiten ofwel in het begin van het nieuwe dansseizoen.