kerstfeest2013
Kerstfeest 2013
december 23, 2013
slotavond 2014
Slotavond 2014
oktober 25, 2014

Open Deur 2014

opendeur 2014

Onze “Open Deur” van zaterdag 06 september was tot één ieders verbazing wederom een schot in de roos. Veel volk, super gezellig, prachtige demo’s en een fantastisch optreden van twee wedstrijd danskoppels waren de ingrediënten voor een meer dan geslaagde avond. Indien je weet dat de feestzaal in het OC “Kleinveld” Rekem plaats biedt aan een 240-tal mensen en dat al deze plaatsen gevuld waren dan kun je uiteraard alleen maar praten over een overweldigend succes. Een succes dat vele dansscholen ons zullen benijden. Maar zeker niet verwonderlijk. Als de hype die de laatse jaren was ontstaan tengevolge van tv-programma’s zoals “So You Think You Can Dance” en “Sterren op de dansvloer” stilaan is gaan luwen hebben heel wat dansclubs het moeilijk om te overleven. Men gaat vandaag al zover dat men bij sommige clubs een gratis lessenpakket aanbiedt voor de nieuwelingen. Het verschil met ons zit hem vooral in het sociale en familiale karakter van onze dansclub. Een avondje dansen bij balando is veel meer dan enkel en alleen fanatiek bezig zijn met techniek en afwerking. Dansen betekend bij balando s’zaterdagsavonds samen komen met vrienden, ongedwongen een danslesje meepikken om nadien gezellig te verbroederen met een natje en een droogje met al diegene, die het dansen een warm hart toedragen. Tussendoor is er dan de mogelijkheid om samen met je partner lekker ontspannen te bewegen op het ritme van mooie songs, zonder dat je je moet schamen als je de techniek niet tot in de kleinste details beheerst. Uiteraard is techniek belangrijk, maar het allerbelangrijkste is dat jij en je partner je reuze amuseert en dat je samen in volmaakte harmonie en op een ontspannen manier kunt bewegen op de tonen van leuke dansmuziek. Ook de aanwezigheid van ons danslerarenkoppel Willy en Mia gedurende de hele oefenavond geeft zeker een meerwaarde aan onze club. Zij zijn nooit te beroerd om, als er een koppel op de dansvloer in de problemen dreigt te komen, hun meteen bij te staan met goede raad en daad.

Maar nu iets meer over het verloop van onze “Open Deur”zelf:

opendeur 2014

Vanaf 20.00 uur waren de deuren open en al snel bleek dat de zaal niet enkel en alleen vol liep met eigen leden en sympathisanten maar ook met de talrijk opgekomen nieuwsgierigen die geïnteresseerd waren in het reilen en het zeilen van onze dansschool. Eerst werd de mogelijkheid geboden voor een half uurtje “vrij dansen” , een kwestie van de beentjes wat los te gooien alvorens aan het grote werk te beginnen met name de demo’s. Deze laatste werden ingevuld door eigen leden, een gezonde mix van eerstejaars (beginners) en gevorderden. Voor sommigen was het de eerste keer dat zij optraden voor een groot publiek maar van nervositeit was er nauwelijks sprake. Iedereen zette zijn beste beentje voor wat resulteerde in een mooi verzorgde uitvoering van een aantal standaard dansen.

De meeste standaard dansen in het rijtje van de Ballroom en de Latin zoals Quickstep, Engelse wals, chacha, rumba, mambo, tango, disco… kwamen uitgebreid aan bod. Ook enkele dansen die enkel in de “specials” gegeven worden zoals Argentijnse tango, bachata, popcorn werden onder de aandacht gebracht van het grote publiek. Alle demo’s werden telkens afgesloten met een welgemeend applaus, een mooie beloning voor de dappersten onder ons, waarvoor een dikke proficiat zeker op z’n plaats is.

Zoals elk jaar opnieuw werd de mogelijkheid geboden aan de aanwezigen om deel te nemen aan enkele dansinitiaties waaronder de bachata en een line dance gebaseerd op het sambaritme. In een mum van tijd stond de dansvloer vol en Willy en Mia hadden telkens maar een kwartiertje nodig alvorens iedereen stond te bewegen als volleerde professionals. De lach op de gezichten van iedereen maar meer in het bijzonder van de nieuwelingen was een bewijs dat het goed was en dat bij vele de nieuwsgierigheid gewekt was naar nog meer van dit alles… . De hoop is althans gewekt dat we vele van hen mogen terug zien op de danslessen en de oefenavonden.

Traditiegetrouw is er ook jaarlijks een optreden van enkele wedstrijd danskoppels. Na een overdonderend succes vorig jaar, werden dit jaar opnieuw de danskoppels Mike en Britt en Nick en Kaatje gevraagd. Zij volgen al jaren les aan de dansschool Clara Lamar te Sittard. En met succes.

Mike en Britt, broer en zus, respectievelijk 17 en 13 jaar vormen een ijzersterk duo dit bewijst vorig jaar hun deelname aan “Holland’s got Talent” waar zij eindigde als halve finalisten met een originele jive. Voor degene die het jonge koppel nog een keertje aan het werk willen zien kunnen dit filmpje bekijken:

Zij brachten dit jaar voor ons een opwindende samba, een zwoele chacha, een sensuele rumba en uiteraard een sprankelende jive. Ook het danskoppel Nick en Kaatje die momenteel een 4-tal jaren samen als koppel dansen en reeds 3 jaren met succes deelnemen aan tal van wedstrijden in binnen- en buitenland gaven een schitterende performance van de samba, chacha en rumba. Vooral de sensuele rumba op de muziek van “Killing me Softlly” bezorgde menig toeschouwer kippenvel… !

Het was dan ook niet te verwonderen dat het publiek laaiend enthousiast reageerde en als toemaatje dansten Nick met Britt en Mike met Kaatje een experimentele maar zeer geslaagde ChaChaCha. Effenaf schitterend. Wij wensen dan ook de jonge koppels nog heel veel succes op en naast de dansvloer.

Op zo’n avond misstaat een klein beetje chauvinisme natuurlijk niet. Vandaar dat Willy met enige trots het optreden van ons huisorkest “De Oldie Crackers” aankondigde die samen met Marie-Lou ons nieuw zangtalent het balando clublied “Kom beej Balando” brachten. En welke club kan er nu zeggen dat ze een eigen clublied hebben… ? In elk geval een hele dikke proficiat voor de “Oldie Crackers” en speciaal voor Marie-Lou.

Verder werd er tot laat, zeer laat op de avond gedanst.

Willy en Mia alvast bedankt voor deze zeer mooie en geslaagde avond. Het kan niet anders of het resultaat zal terug te zien zijn in het aantal nieuwe eerstejaars. Verder wensen wij iedereen een zeer fijn dansseizoen…