slotfeest 2015
Slotavond 2015
juni 5, 2015
kerst2015
Kerstfeest 2015
december 12, 2015

Open Deur 2015

opendeur-2015-1

Een overweldigend succes,

mag je onze “Open deur” van zaterdag 05 september 2015 wel noemen. Om half negen werden we verwacht en om half acht begonnen de eerste koppels reeds binnen te stromen. Om acht uur was de zaal bijna vol en was het “full house”. 180 zitplaatsen waren voorzien en 180 zitplaatsen waren volzet. Het publiek bestond uit een gezonde mix van eigen leden, sympathisanten en nieuwsgierigen, mensen die met eigen ogen wilden zien hoe het er in dansclub Balando eigenlijk aan toe ging. De feestzaal van “OC Kleinveld” te Rekem was ook dit jaar weer feestelijk opgesmukt. Alle tafels waren voorzien van een mooie roos en het nodige kaarslicht. Gezelligheid troef. Het was dus maar een koud kunstje om alle aanwezigen in de juiste stemming te krijgen.

Onze traditionele opendeurdag is er op gericht om nieuwkomers te laten zien hoe de werking van dansclub Balando er eigenlijk uitziet. Welke dansen je er zoal kunt leren, voor welke doelgroepen dit bestemd is, wat de visie is van de club, hoe de lessen en de oefenavonden in de praktijk verlopen, welke mensen er zoal aangesloten zijn, wie de lesgevers zijn en last but not least in wat voor sfeer dit alles plaats vindt.

opendeur-2015-1

Om op al deze vragen een antwoord te kunnen geven, bestaat onze “open deur” uit een aantal demo’s, verzorgd door de eigen leden telkens afgewisseld met een half uurtje “vrij dansen”. Een eerste demo liet het publiek kennis maken met afwisselend enkele ballroom en latin dansen. Gestart werd met een vrolijke quickstep, daarna een chachacha gevolgd door een Engelse Wals, jive en tango om dan deze reeks af te sluiten met een sensuele rumba. Ik kan je verzekeren dat de zenuwen door de benen gierden van heel wat koppels. Voor veel van hen was het de eerste keer dat zij optraden voor een uitgebreid publiek, maar het moet gezegd zijn, iedereen bracht het er schitterend van af, waarvoor een dikke proficiat. Het publiek liet zich ook niet onbetuigd en gaf telkens opnieuw blijk van een tomeloze waardering door een daverend applaus na elke voorstelling.

De tweede demo bestond uit een aantal dansen die in apart te volgen cursussen kunnen aangeleerd worden. Het betreft hier de Boogie, batchata, Argentijnse tango, Disco-Boogie enz… .

Tussen en na de demo’s werden er enkele initiaties gegeven. Een eerste initiatie was deze van twee partydansen namelijk de “cumbia” en een nieuwe partydans, op het ritme van de merengue. Na één oproep, stond de dansvloer vol met enthousiaste koppels. Een verassend feit was dat het merendeel van deze koppels nieuwe gezichten waren, wat voor een extra stimulans zorgde bij onze lesgevers Mia en Willy, die zich een gans jaar met heel veel energie inzetten voor deze mooie club.

Een tweede initiatie was de Disco-Boogie en ook hier weer was het volle bak op de dansvloer. Al na enkele minuten hadden de meesten het onder de knie. Voor de iets verder gevorderden werd er dan een nieuwe choreo aangeleerd voor de disco.

opendeur-2015-2

Een traditie op deze “opendeur” is ook het optreden van een wedstrijd danskoppel. Dit jaar waren dat Bas Diphoorn en Denise Dols van Dansschool D.S.V.C. Clara Lamar te Sittard-Geleen. Beiden zijn samen als koppel beginnen te dansen begin dit jaar. Bas zelf danst nu al 9 jaar, Denise is 5 jaar geleden beginnen te dansen. Beider interesses in het dansen werd gewekt door het kijken naar het Tv-programma “Dancing with the stars”. Momenteel zijn zij tweevoudig kampioen B-klasse Standaard dansen op nationale wedstrijden. Vandaag dansen zij in de A-klasse en hebben ook reeds hier mooie prijzen in de wacht mogen slepen. Bass is 19 en Denise 20 jaar oud, hun wacht nog een mooie toekomst als danspaar. Zij brachten voor ons een wervelende demonstratie Latin Dance. Chachacha, samba, paso doble, jive. Telkens werd hun optreden op een daverend applaus onthaald, waarna ze afsloten met een sensuele rumba. Het was in één woord gewoonweg “Schitterend” en wij wensen bij deze Bass en Denise nog zeer veel geluk plezier en succes met deze mooie hobby. De mensen die de avonturen van Bass en Denise nog graag willen blijven volgen kunnen dit via Facebook.

Verder liep het feest “al dansend” door tot in de kleine uurtjes.

Alle aanwezigen, sympathisanten, leden bedankt voor uw waardering door uw aanwezigheid en inzet tijdens de demo’s. Ook het feestcomité bedankt voor het opsmukken en klaar zetten van de zaal. Maar vooral een welgemeende dank aan ons lerarenkoppel Mia en Willy, voor hun inzet gedurende het ganse jaar door en voor het in mekaar boksen van deze succesvolle “opendeur”.

Vervolgens aan alle nieuwe leden, “Van Harte Welkom” in deze mooie club. Wij wensen jullie nog heel veel dansvreugde en zijn er zeker van dat jullie je bij ons heel snel zullen thuis voelen. Balando is een club waar dansen belangrijk is, maar nog veel belangrijker is er de vreugde van het “samen zijn” met gezellige mensen die één gemeenschappelijk belang hebben in hun leven: DANSEN…

Kijk hier voor meer afbeeldingen